ads
ads
ads
ads

طراحی سردخانه های تراکمی

۱۹ دی ۱۳۹۶(2436 روز پیش) 874 بازدید

علم و اصول تبرید و ساخت سردخانه های تراکمی بزرگ یکی از ضرورت های زندگی امروز شده و پیش رفت در این صنعت نه تنها برای نگهداری مواد غذایی بلکه برای استفاده کردن در صنایع دارو سازی، ساختمانی، دفاعی و… از اهداف کشور های جهان شده لذا گسترش و دقت در امر تحقیق در زمینه طراحی سردخانه های تراکمی گوناگون از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار می شود.

 

 

اصول و مبانی محاسبه بار برودتی سردخانه

برای محاسبه بار برودتی سردخانه ابتدا مقدار حرارتی که از طریق مختلف وارد سردخانه شده و یا باعث تلفات حرارتی می شود تعیین کرد و سپس هرکدام از این بارها محاسبه و در نهایت با یکدیگر جمع می شود. مجموع این بارها به بار برودتی معروف است، بطور کلی بارهای موجود را به چهار قسمت تقسیم می کنیم:

  1. تلفات حرارتی دیوارهای سردخانه (wall load)
  2. بار حرارتی حاصل از تعویض هوا  (air change or infiltration load)  
  3. بار حرارتی محصول (product load)
  4. بارهای حرارتی متفرقه (miscellaneous load)

 

ساختمان سردخانه

حال برای محاسبه و بررسی تلفات حرارتی از دیوار های سردخانه  نیاز به اطلاعات مفید و کامل از شرایط آب و هوای منطقه یا شهری که سردخانه در آن احداث شده و همچنین نیاز به اطلاعات و نکاتی در مورد مصالح و شماتیک ساختمان و نحوه طراحی و چیدمان سالن های سردخانه داریم که در زیر در محاسبات آورده شده است.

مثال:

این پروژه در شهر قزوین در یک سوله ساخته می شود که در محاسبات یک ارتفاع متوسط برای کل اتاقها در نظر گرفته شده است.

این ساختمان با استفاده از اسکلت فلزی طراحی شده که دیوارهای خارجی آن به ترتیب از (آجر، ملات و سیمان) به ضخامت ۲۵cm و دیوارهای داخلی نیز از آجر، ملات، ماسه و سیمان به ضخامت ۱۵cm ساخته شده اند. عایق های داخلی و خارجی از جنس پلی یورتان تزریقی به ضخامت ۱۵cm ساخته شده اند.

در کف سردخانه علاوه بر عایق حرارتی می بایست از عایق های رطوبت و مقاومتی نیز استفاده کرد بنابراین به ترتیب ۳۰ cm بتن، یک لایه قیر گونی، دو لایه عایق، ۵cm  پلی یورتان  و سطح تمام شده از نوع بتن تخته ماله زبر جهت جلوگیری از لغزندگی کف سردخانه استفاده شده است.

(نکته: فقط در کف سالن های نگهداری، انجماد و راهروی پیش سرد کن از عایق های ذکر شده استفاده شده است)

سقف سردخانه به صورت شیب دار برای دفع بیشتر تابش نور خورشید است که بوسیله ایرانیت پوشانده شده است چون ایرانیت عایق پشم شیشه به کمک توری فلزی نصب می شوند و عایق های هدایتی و رطوبتی در سقف کاذب قرار می گیرند.

این سردخانه شامل سه اتاق (اداری، انبار، موتورخانه) می باشد و همچنین دارای هشت سالن که یکی بعنوان سالن انجماد و پیش سرد کن و مابقی به عنوان سالن نگهداری می باشد و یک راهرو هم در نظر گرفته شده است.

سیستم سردخانه به دو صورت زیر صفر و بالای صفر طراحی شده با توجه به اینکه در سردخانه ها از چند سالن برای نگهداری استفاده شده است پس باید یک سالن را بعنوان رزرو در نظر بگیریم تا در صورت خرابی احتمالی دستگاه های یک سالن از آن استفاده کنیم و محصول فاسد نشود، ناگفته نماند این سالن ذکر شده تنها عمل رزرو را انجام نمی دهد و طوری طراحی شده که به عنوان سالن پیش سرد کن و حتی در صورت خرابی ماشین های حمل گوشت بعنوان سالن انجماد نیز به کار آید.

 

برای مطالعه کامل « طراحی سردخانه تراکمی » به لینک دانلود مراجعه نمایید…

 

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background