ads
ads
ads
ads

نمونه پروژه طراحی تهویه مطبوع

۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۷(2354 روز پیش) 5,113 بازدید

سیستم تهویه مطبوع

شرایط محیط زیست انسان تاثیر مستقیمی بر چگونگی حالات روانی، وضعیت فیزیکی، نحوه انجام کار و بطور کلی تمام شئون زندگی او دارد. از آنجائیکه بخش عمده زندگی بشر امروزی در داخل ساختمان می گذرد، ایجاد شرایط مطلوب زیست محیطی در ساختمان، خواه محل کار باشد یا منزل و غیره، واجد اهمیت بسیاری است که مهمترین بخش آن تهویه هوایی مطبوع برای ساکنین ساختمان با توجه به نوع فعالیت آنهاست زیباترین و گرانبهاترین ساختمانها در صورتیکه فاقد سیستم تهویه مطبوع مناسب باشند قابل سکونت نخواهند بود اهم وظایف یک سیستم تهویه مطبوع عبارتند از کنترل دما، رطوبت و سرعت وزش هوا، زدودن گرد و غبار و تعفن و سایر آلودگی های هوا و در صورت لزوم از بین بردن میکروبها و باکتریها معلق در هوا، گرمایش و سرمایش هوا متناسب با فصل، عمده ترین وظیفه یک سیستم تهویه مطبوع بوده بقیه وظایف در مراتب بعدی اهمیت قرار می گیرند.

 

سیستم تهویه مطبوع

 

سیستم ها و کاربردها

گزینش صحیح نوع سیستم تهویه مطبوع برای یک فضا یا ساختمان بخصوص تصمیم بسیار حساس است. عمده ترین مسائل که باید ملاحظه نظر طرح سیستم تهویه مطبوع قرار گیرد عبارتند از:

۱) امکانات مالی شخصی یا سازمان سرمایه گذار

۲) فضا یا ساختمان – هدف، موقعیت مکانی

۳) مشخصات خارج ساختمان، دما،  رطوبت، باد، تابش، آفتاب، سایه

۴) تغییرات بار حرارتی داخل ساختمان – ساکنین، چراغ ها 

۵) قابلیت ساختمان در ذخیره کردن حرارت اکتسابی

۶) لزوم و ظرفیت پیش سرمایش جهت کاستن از اندازه دستگاه های تهویه مطبوع و یا سرمایش جزئی ساختمان

۷) جنبه های فیزیکی فضا یا ساختمان از نظر تطبیق با سیستم تهویه مطبوع تجهیزات و تنظیم عملکرد سیستم تحت بار حرارتی جزئی

۸) انتظارات و ایده های شخصی کار فرما در مورد کیفیت هوای محیط.

 

 

کاربردهای تهویه مطبوع

اگرچه از نظر تئوری می توان هر سیستم تهویه مطبوعی را برای هر ساختمانی استفاده کرد ولی در عمل به دلیل وجود عوانلی چون هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری، محدودیت های فضا و مکان، طرح معماری و موقعیت محلی ساختمانی و ارزیابی و تجربه مهدسی طراح، تعداد سیستم های تهویه مطبوع مناسب برای هر ساختمان محدود خواهد بود. معمولاٌ در ساختمان هایی که سیستم های گرمایش و تهویه آنها ساده و ظرفیتشان مناسب است، هزینه های بهره برداری و تعمیر و نگهداری نسبتاٌ کم خواهد بود. کاربردهای تهویه مطبوع معمولاٌ در ساختمان های عمومی و تجاری (ساختمان های اداری، کتابخانه، مراکز حمل و نقل)، ساختمانهای تجمعی (آمفی تئاترها، استادیوم ها) ساختمانهای آموزشی (مهد کودکها، دانشگاه ها، مدارس) ساختمان های اقامتی (خوابگاه، هتل ها) ساختمان های مسکونی (تک واحدی، چند واحدی و آپارتمانی)، مراکز بهداشتی و درمانی (بیمارستانها)، و غیره است که به نوع سیستم ها در ساختمان مسکونی می پردازیم و نوع سیستم های تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی متاثر از عوامل محلی و کاربردی است.

 

 

 

کاربران گرامی سایت مهندس ایران برای دریافت کامل فایل « نمونه پروژه طراحی تهویه مطبوع » به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background