تکنولوژی و کارگاه جوش برق(جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار)
در این فایل تکنولوژی و کارگاه جوش برق ( جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار ) برای کاربران گرامی سایت مهندس ایران شرح داده شده است. در ادامه خلاصه ای در این باره را مطالعه بفرماید:
تعریف جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار SMAW
فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار یک نوع جوشکاری ذوبی است که لبه های کار در اثر گرمای قوس الکتریکی ذوب شده و مذاب لبه ها به کمک مذاب حاصل از ذوب الکترود با هم مخلوط شده و قطعات به هم جوش می خورند.
ابتدا بوسیله الکترود ذغالی و سپس با الکترود فلزی بدون روپوش فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی شکل گرفت و در سال ۱۹۰۵ میلادی الکترود روپوش دار کشف شد که باعث سادگی شروع کار و بهبود پایداری قوس و کیفیت جوش گردید و کاربرد آن روز به روز گسسترش یافت پژوهش های مختلف توسط انجمن های جوشکاری از جمله انجن جوشکاری آمریکا AWS و انجمن مهندسین آمریکا ASME صورت گرفته و کماکان ادامه دارد و با عنوان استاندارد های مختلف ارائه می گردد.
چگونگی جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار SMAW
بیشترین اتصالات جوشی، با روش ذوب فلز مبنا در دو طرف خط اتصال ساخته می شود، فلز ذوب شده یک حوضچه مذاب بین دو قطعه ایجاد می کند. حوضچه مذاب جامد شده، پل فلزی پیوسته ای تولید می کند که قادر به انتقال نیرو بوده و آب بندی نیز می باشد.
با استفاده از جریان برق الکترود فلزی قوس را بوجود آورده و خود در گرمای قوس ذوب شده و روپوش الکترود هم سوخته و ذوب شده و به دلیل کمتر بودن جرم حجمی روی مذاب را می پوشاند وپس از انجماد، گل جوش یا سرباره را تشکیل می دهد.
پس می توان گفت عوامل لازم برای جوشکاری یعنی انرژی حرارتی برای ذوب و محافظت از مذاب هر دو از طریق الکترود روپوش دار عملی می شود.
براین اساس این فرأیند را جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار گویند.
قوس الکتریکی و چگونگی تشکیل آن
قوس الکتریکی در اثر تخیه بار الکتریکی در فاصله هوایی بین دو قطب جریان به وجود می آید که با نور و حرارت همراه است. در حقیقت اگر دو قطب جریان یا الکترود و قطعه کار را به هم تماس داده و سپس در فاصله کمی از یکدیگر قرار گیرند، بخاطر فشار الکتریکی الکترونها از قطب منفی به قطب مثبت پرش کرده و جرقه های اولیه ایجاد می شود. این جرقه ها موجب یونیزه شدن گاز بین دو قطب می شوند.
الکترون های جریان برق از فاصله هوایی بین آن دو قطب عبور می کنند.این عمل باعث گرم شدن نوک الکترود می شود و الکترونهای آزاد درون الکترود میل به خروج پیدا کنند.
روش های تشکیل قوس الکتریکی
برای ایجاد قوس از روش های زیر استفاده می شود:
- تماس دو قطب جریان به هم
- با استفاده از ولتاژ و فرکانس بالا
- روش دور کردن تورچ از کار ( Lift Arc)
- با استفاده از واسطه ی بین الکترود و کار
لطفاٌ برای دریافت فایل «تکنولوژی و کارگاه جوش برق(جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود روپوش دار)» به بخش دانلود مراجعه نمایید…
مطالب مرتبط
نظرات
برچسب ها