ads
ads
ads
ads

جوشکاری با قوس زیر پودری

۲۰ اسفند ۱۳۹۶(2502 روز پیش) 437 بازدید

در جوشکاری قوس زیر پودری دو قطعه فلزی به واسطه ی حرارت قوسی که بین الکترود و قطعه ی کار برقرار می شود به هم متصل می شوند.

در این فرآیند قوس الکتریکی، تحت پوشش فلاکس یا پودر مخصوص پنهان می شود؛ همچنین در فرآیند جوشکاری قوس زیر پودری از اعمال فشار استفاده نمی شود و از الکترود و گاهی قطعه فلز کمکی یا سیم جوش، به عنوان فلز پرکننده استفاده می گردد.

 

جوشکاری قوس زیر پودری

 

فلاکس مذاب (سرباره) تاثیرات الکتریکی، فیزیکی و متالوژیکی زیر را بر روی خصوصات فرآیند قوس زیر پودری دارد:

  1. پایدار کردن قوس؛
  2. کنترل خواص مکانیکی و شیمیایی جوش نهایی؛
  3. محافظت از نوک الکترود و حوضچه ی جوش از تماس با اتمسفر هوا؛
  4. کنترل شکل باند یا گرده جوش؛

 

جوشکاری قوس زیر پودری یکی از گسترده ترین فرآیندهای جوشکاری است که توسط آن می توان با جریان متناوب (AC) یا مستقیم (DC) با شدت جریان حداکثر ۲۰۰۰ آمپر و با استفاده از یک یا چند سیم یا نوار فلز پر کننده، جوشکاری نمود. این فرآیند قابلیت استفاده از جریان متناوب و یا مستقیم را در هر شرایطی و برای هر قطعه ای دارا می باشد.

 

شرح فرآیند

در این فرآیند جریان الکتریکی حاصل از ژنراتور، ترانسفورماتور رکتیفایر و یا ترانسفورماتور، از طریق لوله ی اتصالی و سیم جوش به قوس و قطعه ی کار هدایت می شود. قوس الکتریکی توسط یکی از روش هایی، که در ادامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، ایجا می شود. حرارت ناشی از ایجاد قوس، الکترود، موضع جوش و فلاکس را ذوب کرده و حوضچه ی جوش به وجود می آید.

در انواع این فرآیند که توسط دستگاه، به طور خودکار و مداوم، سیم از میان لوله ی اتصال و لایه ی پودر عبور داده شده و به طرف حوضچه ی جوش هدایت می شود و پس از ذوب، در طول درز اتصال رسوب می کند. در جوشکاری اتوماتیک، ممکن است قطعه در زیر تغذیه کننده ی سیم حرکت داده شود.

 

در هنگام جوشکاری قوس زیر پودری، پودر جوش در مقابل و کنار قوس به صورت پیوسته توزیع می شود. حرارت ایجاد شده توسط قوس، قسمتی از فلاکس، نوک سیم جوش و موضع اتصال قطعه ی کار را ذوب کرده و در نتیجه حوضچه ای از فلز مذاب تشکیل می شود که روی آن توسط لایه ای از سرباره ی مذاب پوشیده شده است.

این حوضچه ی مذاب در نزدیکی قوس به شدت متلاطم است؛ در نتیجه حباب های گاز به سرعت به سطح حوضچه ی جوش می آیند و فلاکس مذاب روی سطح فلز مذاب شناور می شود و بدین وسیله منطقه ی جوش کاملاٌ از اتمسفر هوا محافظت می شود. با اینکه فلاکس مذاب می تواند جریان الکتریکی را از بین الکترود و فلز پایه اندکی عبور دهد اما همچنان منیع اصلی حرارت، قوس الکتریکی است.  

بستر فلاکس مذابی که بر روی سطح حوضچه ی جوش تشکیل می شود، ناخالصی های موجود در فلز پایه و الکترود ها را حل کرده و آنها را روی سطح، شناور می سازد. 

همچنین از طریق فلاکس مذاب می توان ترکیبات نا مطلوب را ار فلز جوش حذف، و یا عناصر آلیاژی را به آن اضافه کرد. پس از جوشکاری  و انجماد جوش، قسمتی از فلاکس که ذوب نشده است، توسط دستگاه یا به صورت دستی جمع آوری می شود و بخشی از آن ذوب شده به صورت قشر شیشه ای شکل بر روی جوش باقی می ماند که به وسیله ی چکش به صورت لایه ای از روی جوش جدا می شود. حذف این لایه ی سرباره از روی درز جوش به خصوص در جوشکاری چند پاسه، بسیار مهم بوده و در هر مرحله باید به صورت کامل انجام شود. 

 

عواملی که استفاده  یا عدم استفاده از روش جوشکاری قوس زیر پودری را تعیین می کنند عبارتند از:

  1. ترکیب شیمیایی و خواص مکانیکی مورد نیاز برای اتصال نهایی؛
  2. ضخامت فلز پایه؛
  3.  در دسترس بودن محل اتصال؛
  4. موقعیت ایجاد جوش؛
  5. حجم جوش مورد نظر.

 

 

کاربران گرامی سایت مهندس ایران برای دریافت کامل فایل « جوشکاری با قوس زیر پودری » به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background