ads
ads
ads
ads

جوشکاری با قوس الکترود تنگستن تحت گاز محافظ GTAW

۱۹ اسفند ۱۳۹۶(2376 روز پیش) 579 بازدید

امکان استفاده از هلیم برای محافظت از قوس و حوضچه ی مذاب جوش، برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ میلادی مورد بررسی قرار گرفت، اما تا آغاز جنگ جهانی دوم و نیاز مبرمی که در صنعت هواپیما سازی به جای پرچ کاری برای اتصال فلزات فعال مانند آلومینیوم و منیزیم به وجود آمد، از گاز هلیم در جوشکاری هیچ استفاده ای نمی شد.

با کاربرد الکترود تنگستن و جریان مستقیم در حالت قطبیت منفی الکترود (DCEN)، منبع موثر حرارتی تولید گردید که توسط آن جوش هایی با کیفیت بسیار مناسب ایجاد می شد. از آنجایی که در آن زمان، هلیم در دسترس ترین گاز خنثی بود، ازآن به عنوان گاز محافظ استفاده می شد. این فرآیند با نام جوشکاری تنگستن با گاز خنثی (TIG)  یا جوشکاری قوسی الکترود تنگستن با گاز محافظ خنثی (GTAW) شناخته شد.

پیشرفت های زیادی در زمینه این فرآیند و تجهیزات آن صورت گرفت. منابع تغذیه ی ویژه این فرآیند ساخته شدند که برخی از آنها جریان پالس DC و برخی جریان متناوب AC تولید می کردند. در ادامه ی توسعه ی این فرآیند مشعل هایی که با آب یا گاز خنک می شوند، ابداع گردید. به منظور افزایش قابلیت تشعشع الکترود تنگستن مقادیر کمی از ترکیبات فعال به آن اضافه شد تا بهبود شروع قوس، پایداری قوس و عمر بیشتر الکترود فراهم گردد. همچنین از ترکیبات مختلف گاز محافظ نیز به منظور عملکرد بهتر جوشکاری استفاده شد.

 

شرح فرآیند

در جوشکاری قوسی الکترود تنگستن (GTAW) از  الکترود مصرف نشدنی تنگستنی (یا آلیاژ تنگستنی) که در داخل مشعل قرار میگیرد استفاده می شود. گاز محافظ نیز از طریق مشعل هدایت می شود تا بدین وسیله از الکترود، حوضچه ی جوش مذاب و سیم جوش در حال انجماد، در مقابل آلودگی هوا و جذب ناخالصی محافظت شود. قوس الکتریکی با عبور جریان الکتریکی از میان گاز محافظ یونیزه و رسانا، ایجاد می گردد.

قوس بین نوک الکترود و قطعه ی کار ایجاد می شود و گرمای تولید شده توسط آن، فلز پایه را ذوب می کند. هنگامی که قوس و حوضچه تشکیل شدند، تورچ در امتداد اتصال حرکت داده می شود و توسط قوس سطح تماس ذوب می گردد. اگر از سیم جوش (فلز پرکننده) استفاده شود، معمولاٌ آن را به لبه ی جلویی حوضچه ی جوش اضافه می کنند تا منافذ اتصال پر شوند. گازهای محافظی که ردر این فرآیند استفاده می شوند آرگون، هلیم یا مخلوطی از آنها می باشد.

 

در شکل زیر طرح شماتیکی از فرآیند GTAW نشان داده شده است:

  

جوشکاری قوسی الکترود تنگستن

تجهیزات و مواد مصرفی

تجهیزات اصلی فرآیند جوشکاری قوسی الکترود تنگستن (GTAW) شامل مشعل جوشکاری، الکترود، منبع قدرت یا مولد نیرو (منبع تغذیه)، منبع تاین گاز محافظ و واحد کنترل می باشد. در سیستم های مکانیزه GTAW، کنترل های ولتاژ قوس، نوسان دهنده های قوس و تغذیه کننده های سیم جوش با یکدیگر ترکیب شده اند. 

 

 

کاربران گرامی سایت مهندس ایران لطفاٌ جهت دریافت کامل فایل «جوشکاری با قوس الکترود تنگستن تحت گاز محافظ GTAW»  به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background