ads
ads
ads
ads

سیستم های کشف و اعلام و اطفاء حریق

۲۱ فروردین ۱۳۹۷(2344 روز پیش) 142 بازدید

انتخاب سیستم کشف و اعلام حریق  به عوامل ذیل بستگی دارد :

  • نوع تصرف و ساکنان محل
  • ترکیب وسایل ساختمان (بار انتقال ساختمان یا انبار ، سوله و پارکینگ و …)
  • سطح خطر (خطر بالا ، خطر متوسط ، خطر کم)

 

روشهای کشف و اعلام حریق 

  • روشها و وسایل اعلام خطر متنوع بوده و با توجه به امکانات مالی و اهمیت موضوع از یکی از روشهای دستی یا اتوماتیک استفاده می گردد .
  • شاید بهترین کاشف ها موجود در ساختمان افراد و متصرفین در بنا باشند ، افراد قادرند با تشخیص صدا ، بو ، نور آتش ، آنرا شناسایی و کشف نمایند و سپس خیلی سریع تصمیم عاقلانه بگیرند.

 

انواع سیستم کشف و اعلام حریق دستی

۱) دستی  

۲) دستی / برقی          

۳)سیستمهای اعلام کننده عمومی  (بلندگو)

۴) استفاده از تلفن

 

سیستم کشف و اعلام حریق

 

روش دستی اعلام آتش

در این روش، کشف و اعلام آتش توسط افراد شاغل یا ساکن انجام می گردد . مزایای این روش ارزانی و سادگی آن است . سیستم های خبر دهی دستی مبتنی بر امکانات موجود در محل بوده و شامل موارد زیر است:
  • اعلام دستی از طریق آژیر دستی
  • اعلام توسط سیستم الکتریکی
  • اعلام توسط بلندگو
  • استفاده از تلفن
 
حداکثر فاصله دسترسی افراد در هر محدوده با کلیدهای اعلام کننده باید ۳۰ متر و ارتفاع آنها از سطح زمین حداقل ۱۱۰ و حداکثر ۱۴۰ سانتی متر باشد . تمام کلیدها نیز باید همشکل باشند و در محل های مناسب با تباین رنگ کافی نصب و آموزش لازم در استفاده آنها داده شود.
 
 

انواع مدارهای کشف و اعلام کننده آتش 

۱- مدار اعلام حریق دستی

در این سیستم تعدادی شستی و زنگ در نقاط مورد نظر نصب و توسط یک زون مشترک یا مستقل به منبع تغذیه متصل می گردد . در حالت عادی شستی ها باز بوده و جریان از مدار عبور نمی نماید . در صورتی که یکی از شستی ها بسته شود جریان مدار برقرار شده و زنگها به صدا در می آید . در یک نوع مدار دیگر هر شستی فقط زنگ یا زنگهای مربوط به مدار خودش را به صدا در می آورد .
 
 

۲- سیستم اتوماتیک مرکزی

این سیستم علاوه بر شستی و زنگ دارای کاشف های اتوماتیک مختلف و همچنین یک تابلوی کنترل مرکزی می باشد ، که علاوه بر اعلام دستی امکان اعلام اتوماتیک حریق (در اثر احساس حرارت ، دود ، شعله و… ناشی از آتش سوزی) و همچنین نشان دهنده طبقه یا قسمت یا حتی فضایی که آتش سوزی از آن محل شروع شده وجود دارد ، در واقع یک سیستم هوشمند به کمک میکروپروسسور علیه فضاهای مورد نظر را به صورت دائمی کنترل و حفاظت می نماید . این سیستم نقش مهمی در جلوگیری از وقوع توسعه آتش دارد.
 
 

انواع سیستم کشف و اعلام حریق اتوماتیک

سیستم کشف و اعلام حریق اتوماتیک به دو دسته معمولی و آدرس ده تقسیم می شود .

 

 Conventional – سیستم اعلام حریق معمولی 

 در این سیستم کشف و اعلام حریق ساختمان به چند منطقه (زون) تقسیم می شود هر منطقه که مشتمل بر کاشف ها ، شستی ها و زنگ ها می باشد ، دارای مدار اعلام حریق مستقل است . به محض شروع آتش سوزی در یک منطقه از بنا ، ابتدا زنگ های همان منطقه به صورت دستی یا اتوماتیک به صدا در می آید و در صورتی که سیگنال توسط اپراتور یا نگهبان قطع نشود زنگ سایر مناطق به صدا در خواهد آمد .

 


 Adders able – سیستم اعلام حریق آدرس ده 

   در این سیستم تمام عناصر بکار گرفته شده از قبیل :کاشفها ، شستی ها ، زنگ و تکرار کننده ها توسط یک کد یا آدرس شناسایی می نماید .

   ملاحظه می شود که در این سیستم نقطه ای که آتش سوزی از آنجا شروع شده بسیار سریع شناسایی شده و در نتیجه اقدامات لازم با سرعت کافی انجام خواهد شد.

 

با توجه به مطالب فوق سیستم آدرس یاب کیفیت فنی بسیار بالایی دارد . در سیستم ، تمامی عناصر روی یک یا چند حلقه (لوپ) بسته به تعداد عناصر ، قرار خواهند گرفت ، تعداد عناصر قابل قبول در یک حلقه در سیستم های مختلف متفاوت است ولی بطور متوسط ظرفیت هر حلقه حدود ۱۰۰ کد (۱۰۰ عنصر) یا پوشش دهی ده هزار متر مربع می باشد

 

 

کاربران گرامی لطفا برای دریافت کامل فایل « سیستم های کشف و اعلام و اطفاء حریق » به بخش دانلود مراجعه نمایید…

 

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background