ads
ads
ads
ads

انواع سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی

۲۶ دی ۱۳۹۶(2289 روز پیش) 1,323 بازدید

 1- وقتی سیستم حرارتی وبرودتی اختصاص به یک اطاق داشته باشد ، سیستم را با واحدهای محلی گویند . در مورد سیستم هیت پمپ لازم به توضیح است که دستگاه کاملا شبیه کولر گازی است با این تفاوت که توسط وسیله ای به نام معکوس کننده ، مسیر جریان ماده مبرد در تابستان و زمستان عوض می شود. قسمتی که در تابستان سرما ایجاد می کرد در زمستان گرما ایجاد خواهد کرد.

۲- در سیستم منطقه ای گرمایش و سرمایش چند اطاق یا چند محل توسط یک دستگاه تامین می شود . هوای گرم ویا سرد تهیه شده توسط کانال کشی به اطاق های مربوطه ارسال می شود. دستگاه زنت وسیله ای مانند کولر آبی به علاوه یک کویل گرمایی می باشد که کویل گرمایی توسط آب سیستم حرارت مرکزی هوا را گرم می کند . اساس کار دستگاه پکیج در تابستان مانند کولر گازی است ولی در زمستان از گرمکن برقی یا گازی یا کویل گرمایی ممکن است استفاده نماید.

 3-  در سیستم مرکزی آب سرد توسط چیلر و آب گرم توسط دیگ تولید می شود .

 آب سرد یا گرم تولیده شده به دو طریق مورد استفاده واقع می شود .

 

 الف_ آب سرد یا گرم توسط پمپ بین کویل هواساز و چیلر با دیگ گردش می کند عبور هوا از روی کویل هواساز هوای سرد یا گرم تولید می نماید هوای تهیه شده توسط سیستم کانال کشی به اطاق ها ارسال می شود.

 

 ب_ آب سرد یا گرم توسط پمپ بین (( کویل فن کویل ها)) و ((چیلر یا دیگ )) گردش می کند. فن کویل ها در اطاقهای مختلف نصب شده اند هوای اطاق از روی کویل سر یا گرم فن کویل عبور کرده و سر یا گرم می شود .در اینجا به دستگاه های تولید هوای سرد ، کولرآبی و کولز گازی و دستگاه تولید آب سرد یعنی چیلر می پردازیم .

 

 

 کولر آبی

ساختمان کولر آبی

 کولر آبی یا کولر تبخیری وسیله ای است که بیشتر برای خنک کردن منازل و اماکن تجاری مورد استفاده قرار می گیرد . یک کولر آبی از قسمتهای زیر تشکیل می شود :

۱- بدنه : که قسمتهای دیگر روی آن قرار می گیرند .

۲- الکتروموتور : که توسط چرخ و تسمه فن ( بادزن ) را می گرداند.

۳- فن یا باد بزن : که با افزایش سرعت و فشار هوای آن را به داخل کانال یا سالن هدایت می نماید .

 4- الکترو پمپ جریانی آب : که آب را به قسمت بالای کولر (ناودان ها ) می رساند که از طریق آنها پوشالها را خیس نماید .

۵- پوشال ها و صفحات قرارگیری آنها : که برای جذب آب و گرفتن گردوخاک هوا به کار می روند .

۶- تشتک آب : قسمت پایینی کولر که باید در موقع کار پر از آب باشد . پمپ آب را از این قسمت به قسمتهای بالای کولر می رساند.

۷- شیر شناوری : شیر پرکن تشتک که توسط شناور ورود آب را کنترل می نماید . در صورت کم شدن آب پایین افتاده و شیر را باز می کند و در موقع بالا رفتن سطح آب به طرف بالا حرکت کرده وشیر را می بندد .

۸- سریز وتخلیه آب : در صورت عمل نکردن شیر شناوری وبالا رفتن سطح آب از این قسمت سریزمی نماید و همچنین این قسمت یرای تخلیه آب تشتک در مواقع لازم نیز مورد استفاده واقع می شود.

 

طرز کار کولر آبی

 آب توسط الکترو پمپ ازتشتک به ناودانهای در بالای پوشال ها هدایت می شود و سپس بر روی پوشالها می ریزد و آنها را خیس نگه می دارد . با کار الکترو فن هوا از روی پوشال های مرطوب عبور کرده به طرف کانال و یا داخل سالن هدایت می شود عبور هوا از روی پوشال های مرطوب موجب تبخیر آب پوشال ها و در نتیجه خنک شدن هوا می شود هوای خنک با رطوبت حدود ۹۰ درصد وارد سالن می گردد این کولر در نقاطی که دارای آب و هوای خشک هستند با راندامان خوب کار می کنند . در نقاط مرطوب و کنار دریا کارایی ندارند.

 

  ظرفیت کولر آبی

کولرهای آبی را در اندازه های مختلف تا ظرفیت ۱۳۰۰ می سازند و آنها را بر اساس ظرفیت می شناسند عبارت کولر ۴۵۰۰ به معنی این است که ظرفیت هوادهی کولر ۴۵۰۰ فوت مکعب در دقیقه است .

 

 سیکل تبرید تراکمی

 هرسیکل تبرید از چهار قسمت اصلی تشکیل می شود .اواپراتور (تبخیر کن) کمپرسور(تراکم کننده) ، کندانسور( مایع کن) ، و شیر انبساط .

ماده مبرد مورد استفاده در کولر گازی فریون ۲۲ است . ماده مبرد قبل از شیر انبساط به صورت مایع با فشار زیاد و در دمای محیط است . پس از عبور از شیر انبساط اواپراتور فشاری و دمای آن کاهش یافته در فشار و دمای پایین شروع به تبخیر می نماید. عمل تبخیر در طول اواپراتور ادامه یافته از مقدار مایع کم شده و به مقدار بخار افزوده می شود تا در خروج از اواپراتور ماده مبرد کاملا تبخیر شده و به صورت بخار خواهد بود . گرمای لازم برای تبخیر ماده مبرد از محیط اطراف اواپراتور گرفته می شود بنابراین در صورتیکه محیط اطراف هوا باشد هوا سرد می گردد .

بخار خروجی از اواپراتور وارد کمپرسور می شود در کمپرسور ضمن عمل تراکم فشار و دمای آن افزایش می یاید و وارد کندانسور می شود . در کندانسور به واسطه عمل گرماگیری که با عبور هوا از روی آن انجام می گیرد . دمای مبرد به دمای محیط رسیده و شروع به تقطیر می نماید . در خروج از کندانسور ماده مبرد به صورت مایع تحت فشار زیاد به پشت شیر انباسط می رسد و سیکل تبرید تکرار می شود .

 

ساختمان کولر گازی

۱- دستگاه تبرید : شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط (لوله موئین ) ، واواپراتور که وظیفه اش گرفتن گرمای هوای داخل (توسط اواپراتور) و انتقال آن به بیرون (توسط کندانسور) است .

۲- الکتروموتور: که فن اواپراتور و فن کندانسور را به حرکت در می آورد .

۳- فن اواپراتور : هوای داخل اطاق را کشیده و از روی کویل سرد اواپراتور عبور می دهد و دوباره  وارد اطاق می نماید . هوا در خروج از کویل اواپراتور سرد رطوبت گیری شده و تمیز است .

۴- فن کندانسور : هوای بیرون را از روی کویل کندانسور عبور می دهد تا باعث انتقال گرما از کندانسور به بیرون شود .

۵- کلید راه انداز : کلید چند حالته ای است که می تواند باعث خاموش شدن و روشن شدن الکتروموتور فن گردد و همچنین توسط آن می توان سرعت الکتروموتور را تغیر داد .

۶- ترموستات : که دمای هوای ورودی به اواپراتور (هوای اطاق ) را کنترل می نماید و در صورتی که هوای داخل از حد تنظیم ترموستات سردتر باشد کمپرسور را خاموش می کند .

 

 کولر گازی

 کولر گازی یا (( واحد تهویه اطاقی )) دستگاهی است که در میان دیوار، یا در پنجره نصب می شود. برای سرد کردن هوای اطاق به کار می رود. هوای سرد را به طور مستقیم یا از طریق کانال کوتاهی حدود ۲/۱ متر به اطاق می رساند. وسیله تولید سرما در این دستگاه بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کند .

 

برای مطالعه کامل « انواع سیستمهای تاسیسات حرارتی و برودتی » به لینک دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background