ads
ads
ads
ads

مختصری در باره بویلرها (جوش آور ها Boilers)

۰۵ تیر ۱۳۹۷(2130 روز پیش) 371 بازدید

جوش آور محفظه ای است که با تغذیه آب به درون آن به کمک یک منبع گرمایی به طور پیوسته بخار تولید می کند. در طرح های اولیه جوش آور پوسته ای ساده با یک لوله تغذیه و یک خروجی بخار بود که روی آن با آجر پوشیده می شد. سوخت در داخل پوشش دیگ سوزانده می شد، سپس جوش آورهایی طراحی شد که در آن آب از درون لوله ها و آتش از بیرون آن عبور می کرد. امروزه اجزای اصلی جوش آور را می توان به صورت زیر نام برد:

۱- دیگ بخار (Steam Drum) : ظرف استوانه ای بزرگی است که به طور افقی کار گذاشته می شود. درون نوع تکامل یافته آن تعداد زیادی جداکننده آب و بخار (Separator) وجود دارد.

۲- کوره (Furnace) : محفظه ای است که نفت کوره یا گاز طبیعی در آن می سوزد.

۳- مشعل (Burner) : وسیله ای است که برای سوزاندن نفت کوره و با گاز طبیعی در مجاورت هوا در محفظه احتراق به کار می رود.

عموماً جوش آور را بویلر یا دیگ بخار می نامند. ما در این متن از لفظ جوش آور استفاده می کنیم.

 

جوش آور - بویلر

 

آبی که قرار است در جوش آور بخار شود قبلا تحت عمل هوازدایی توسط هیدرازین یا سایر مواد شیمیایی قرار می گیرد. زیرا اگر حبابهای هوا در این آب وجود داشته باشد حجم مفید آنکاهش می یابد و نتیجتا دارای کاهش تبادل حرارت هستیم علاوه بر این امکان خوردگی در سیستم افزایش پیدا می کند.

عملیات دیگری که قبل از ورود آب به جوش آور بر روی آن انجام می شود پیش گرم کردن آن است. این کار برای بالا بردن راندمان سیستم انجام می شود و به این ترتیب است که آب قبل از ورود به جوش آور وارد محفظه ای به نام اکونومایزر (Economizer) می شود. اکونومایزر در واقع مبدل پوسته و لوله ای است که توسط دود خروجی از کوره آب را گرم می کند. به این صورت که دود قبل از ورود به دودکش از اکونومایزر گذشته و سیال را گرم می کند سپس از طریق دودکش به محیط فرستاده می شود.

 

تقسیم بندی جوش آور ها

جوش آورها را می توان از دیدگاه های مختلف تقسیم بندی نمود. چند نوع از این تقسیم بندی ها به طور خلاصه در زیر آورده شده است. 

۱- تقسیم بندی براساس جهت محور پوسته (عمودی یا افقی)

۲- تقسیم بندی براساس نحوه استفاده استفاده از آن (ثابت یا قابل حمل)

۳- تقسیم بندی براساس وضعیت کوره

۴- تقسیم بندی براساس وضعیت نسبی آب و گاز های داغ (Water tube & Fire tube)

به جوش آورهایی که آب داخل لوله جریان داشته باشد لوله آبی (Water tube) گفته می شود. دسته دیگر که گازهای داغ داخل لوله جریان دارد به جوش آور های لوله دودی (Fire tube) معروف می باشن. به علت اینکه این جوش آورها متداول می باشند درباره آنها بیشتر به بحث می پردازیم.

 

 

کاربران گرامی برای دریافت کامل فایل «مختصری در باره بویلر ها (جوش آور ها Boilers)» به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background