ads
ads
ads
ads

تفسیر و ارزیابی عیوب جوش در آزمایش پرتونگاری صنعتی(RT )

۱۶ اسفند ۱۳۹۶(2379 روز پیش) 669 بازدید

عیوب جوش دارای انواع مختلف و حدود قابل پذیرش می باشند که بر اساس استانداردها که از قبیل استانداردهای آسیایی JPS و KS و غیره استانداردهای اروپایی شامل EN و ISO و DIN و BS و غیره و استانداردهای آمریکایی AWS و ASME و ASTM و ANSI و API و AWWA و غیره می باشند ارزیابی می شوند. در ادامه  طبقه بندی عیوب جوش ها و علل بروز عیوب جوش ها برای کاربران گرامی سایت مهندس ایران ارائه شده است.

 

عیوب جوش

 

طبقه بندی عیوب جوشکاری:

بطور کلی عیوب جوش را می توان به صورت ساده ای طبقه بندی کرد:

الف) عیوب ریشه ای جوش ( Root Pass Defects ):

عیوب ریشه ای، عیوبی هستند که در لایه اولیه یا ریشه محل اتصال دو لبه قطعه کار بوجود می آیند که این عیوب جزو نواقص مهم شمرده می شوند. 

 

ب) عیوب داخلی یا میانی جوش (Filling pass defects) :

عیوبی هستند که در لایه ی دوم و لایه های میانی بین پاس ریشه و پارس رو بوجود می آیند.

 

ج) عیوب سطحی یا روی جوش ( Capp pass defects):

عیوبی هستند که در لایه رو یا سطح جوش بوجود می آیند که این عیوب بعلت فاصله بیش از حد به سطح فیلم در تصویر پرتونگاری بیشتر به صورت یک نیم سایه با وضوح کم دیده می شوند لذا برای ارزیابی دقیق تر از آزمایشات دیگر از قبیل مایعات نافذ و ذرات مغناطیسی و غیره بهره می گیرند.

 

علل عیوب ناشی از جوش

الف) نوع ونحوه اتصال (Fitt up) :

که گاهاٌ بر اثر عدم قرار گرفتن صحیح دو لبه ی قطعه کار عیوبی از قبیل  Hi-Low که عدم همترازی دو لبه ی قطعه کار می باشد بوجود می آید.

 

ب) نوع و میزان آمپر و ولتاژ

گاهی بر اثر عدم تنظیم مقدار آمپر و ولتاژ برق مورد مصرف در جوشکاری باعث بروز معایبی از قبیل پاشیدگی جوش و سوختگی و غیره می گردد.

 

ج) الکترود مورد استفاده:

هنگام کار در جوشکاری می بایستی نوع الکترود مصرفی با نوع و جنس قطعه کار همخوانی داشته باشد.

 

د) شرایط جوی:

در هنگام جوشکاری اگر باد یا بارندگی باشد می بایستی حفاظتی تهیه نمود تا از بروز بعضی از معایب در جوشکاری جلوگیری نمود.

 

ه) مهارت جوشکار:

در بعضی مواقع عیوبی که در جوش ایجاد می شود بخاطر کندی دست جوشکار و یا عدم آگاهی جوشکار از نحوه ی جوشکاری و تجهیزات مورد استفاده ایجاد می شود که می توتن با کنترل و آموزش به موقع فرد مذکور از این مورد جلوگیری نمود.

 

و) شرایط جوشکاری :

یکی از عواملی که در تشدید ایجاد عیوب در جوش می باشد، شرایط جوشکاری است که حالات و وضعیت جوشکاری (۱G,2G,3G,6G) بسته به WPS (دستورالعمل جوشکاری) می باشد که می توان با کنترل بموقع جوشکار در هنگام جوشکاری در وضعیت های ذکر شده از این عیوب جلوگیری نمود.

 

ز) تنش های دینامیکی و استاتیکی:

در بعضی مواقع عیبی که در جوش ایجاد می شود، بخاطر عملیات حرارتی قبل و یا بعد از جوشکاری یا ضربه شدید در هنگام جوشکاری است که ین عیب بیشتر به صورت ترک بوده در این مورد می توان با کنترل بموقع و بهره گیری از آزمایشات غیر مخرب از وضعیت قطعه مذکور مطلع شد.

 

 

کاربران گرامی لطفاٌ باید دریافت کامل فایل « تفسیر و ارزیابی عیوب جوش در آزمایش پرتونگاری صنعتی(RT ) » به بخش دانلود مراجعه نمایید… 

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background