ads
ads
ads
ads

کتاب فارسی آشنایی با انرژی خورشیدی

۱۲ اسفند ۱۳۹۶(2245 روز پیش) 338 بازدید

تکنولوژی های استفاده از انرژی خورشیدی شامل موارد زیر است:

الف) سیستم های حرارتی خورشیدی

ب)سیستم های حرارتی – برقی خورشیدی

ج)سیستم های فتوولتائیک

 

الف) سیستم های حرارتی خورشیدی

این گروه شامل سیستم هائی می شود که بر پایه گردآورنده های حرارتی با دمای پایین عمل می نماید. این سیستم ها از منبع خورشیدی برای مصرف نهایی حرارتی استفاده می کنند. این سیستم ها خود شامل دو گروه گردآورنده های تخت(کلکتور تخت) و گردآورنده های با تمرکز کم (کلکتورهای متمرکز کننده) می شوند.

سیستم های حرارتی دارای یک بحش ذخیره هستند تا حرارت خورشید را برای استفاده در شب ممکن نمایند.

 

کاربردهای غیر نیروگاهی سیستم حرارتی خورشیدی

۱- آب گرم کن خورشیدی(Solar water heater)

آبگرم کن  ها اصلی ترین سستم مورد استفاده در کاربردهای غیر نیروگاهی خورشیدی می باشند. همانطور که از نام آن پیداست برای گرم کردن آب مورد استفاده قرار می گیرد. آب گرم تولید شده می تواند برای 

ـ آب گرم بهداشتی

ـ گرم کردن فضای ساختمانی یا تامین آب پیشگرم برای سیستم های گرمایشی 

ـ تامین گرمای مورد نیاز برای راه اندازی سیستم های جذی، جهت تهویه مطبوع و سیستم های سرمایشی

استفاده در خشک کنها و آب شیرین کنها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

 

طرز کار آبگرمکن های خورشیدی:

آبگرم کن ها از سه بخش اصلی تشکیل می شوند که شامل:

کلکتور، مدار لوله کشی، مخزن ذخیره حرارتی می باشد. در اغلب آبگرمکن های خورشیدی امروزی سیال عامل که محلول آب و ضد یخ است در یک سیکل بسته بین مخزن و کلکتور توسط مدار لوله کشی در جریان است.

کلکتور انرژی حرارتی خورشید را جذب کرده و به سیال عامل منتقل می کند. سیال گرم شده بسمت منبع ذخیره حرکت کرده و در آنجا پس از عبور از یک مبدل حرارتی، گرمای خود را به آب داخل مخزن منتقل می کند و پس از سرد شدن به کلکتور باز می گردد و بدین ترتیب بدون اینکه با آب مصرفی مخلوط شود، دائماٌ در یک سیکل بسته در حال حرکت است.

آبگرمکن های خورشیدی به دوسته، آبگرمکن های خورشیدی مدار باز و مدار بسته طبقه بندی می شوند که هریک به دو صورت ترموسیفونی(جریان طبیعی) یا پمپی(اجباری) می توانند کار نمایند.

 

آبگرمکن های خورشیدی

 

حمام خورشیدی:

با استفاده از آبگرمکن های خورشیدی مشروحه بالا می توان حمام خورشیدی روستایی برای استفاده همزمان صد نفر راه اندازی کرد. تاکنون با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران چندین دستگاه حمام خورشیدی در نقاط مختلف کشور از جمله استان خراسان، سیستان بلوچستان و یزد نصب و راه اندازی شده است.

 

۲-گرمایش و سرمایش ساحتمان

ایرانیان باستان از انرژی خورشیدی برای کاهش مصرف چوب در گرم کردن خانه های در زمسان استفاده می کردند. آنان ساختمان های خود را به گونه ای می ساختند که در زمستان نور خورشید به داخل اتاقهای نشیمن بتابد ولی در روزهای گرم سال، فضای اتاق در سایه قرار داشته باشد. 

 

سیستم گرمایش خورشیدی پسیو

در این سیستم گرم کردن ساختمان بطور طبیعی و با استفاده از عوامل طبیعی مثل خورشید انجام می گیرد. بدین معنی که چنین سیستمی این امکان را فراهم می سازد که ساختمان بدون نیاز به انرژی فسیلی و در نهایت با مصرف انرژی بسیار کمی کار کند. در مورد سیستم های گرمایش خورشیدی پسیو ساختمان ها روشهای مختلفی وجود دارد:

 

۱- ورود مستقیم نورخورشید به داخل اطاق از طریق پنجره ها (direct gain method) 

۲- استفاده از دیوار ذخیره کننده انرژی خورشیدی (دیوار ترومب) و دیوار آبی (Drum wall)

۳-استفاده از گیرنده مسطح قائم با جریان طبیعی هوا (solar chimney design)

۴-استفاده از گلخانه مجاور (attached green house) 

۵- استخر یا حوضچه روی آب

 

 

 

کاربران گرامی سایت مهندس ایران لطفا برای دریافت کامل فایل «کتاب فارسی آشنایی با انرژی خورشیدی» به بخش دانلود مراجعه نمایید:

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background