ads
ads
ads
ads

جزئیات عایق کا ری حرار تی ساختمان

۱۴ دی ۱۳۹۶(2297 روز پیش) 50 بازدید

 بررسی جزئیات عایق کاری حرارتی ساختمان از اهمیت بالای برخوردار است زیرا به علت ارزانی انرژی و پایین بودن نسبی سهم هزینه های انرژی به سایر هزینه ها در سبد هزینه خانوار، تاکنون در خصوص چگونگی مصرف انرژی در ساختمان و راه های کاهش مصرف آن اقدام اساسی انجام نشده است و مصرف بی رویه این فرآورده ها ضمن زیان اقتصادی، محیط زیست را در معرض خطر قرار داده است. لذا یافتن راه کارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی، اداری و خدماتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

 

هدف از این دستورالعمل 

الف: ارائه راهکار هایی برای کاهش مصرف انرژی با پیشنهاد و تغییرات کلی در طراحی نقشه ها و کیفیت اجرا و مصالح به کار رفته در ساختمان های نمونه  با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی.

ب: ارائه راه کار هایی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی با ببه کار بردن تمهیداتی در جهت بهبود شرایط و نحوه بهره برداری از تأسیسات تولید گرما و سرما و انتقال ساختمان ها که می تواند در مصرف انرژی و هزینه خانوار صرفه جویی نماید.

 

می توان گفت که تاحدودی علم و آگاهی عمومی در زمنه نحوه استفاده صحیح از تاسیسات ساختمان در جامعه کم می باشد، مثلاٌ در تهران مصرف انرژی گرمایشی حدود دو برابر بیشتر از کشورهای پیشرفته دنیا می باشد.

بخش عمده ای از این اختلاف مربوط به اتلاف انرژی از بخش های مختلف ساختمان می باشد و با توجه به اقدامات مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان از بخش قابل توجهی از این اتلاف جلوگیری نمود.

از آن جایی که بخش  قابل توجهی از درآمد حاصل از فروش نفت صرف یارانه انرژی می شود لازم است که قسمتی از این بودجه به جای پشتیبانی از مصرف بی رویه، برای حمایت  از پروژه های صرفه جویی در مصرف انرژی، به ویژه در ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

بدین جهت در دو بخش این حمایت قابل برنامه ریزی است:

۱- بخش تعمیرات

الف: اصلاح ساختار معماری ساختمان ها

ب:اصلاح تآسیسات ساختان ها 

 

۲- بخش نو سازی 

الف: طراحی معماری

ب:طراحی سیستم های تآسیساتی

 

اقدامات بهینه سازی درمعماری ساختمان های نوساز

۱- پنجره ها و درها

مقادیر بالایی از انرژی از طریق پنجره ها و درهای غیر استاندارد تلف می شود. 

 

۲- جلوگیری از ایجاد شدن ترک و درز در ساختمان 

ایجاد درز در ساختمان امری طبیعی است ولی باید آن ها را به حد اقل رساند. به دلیل اینکه از این درزها هوا عبور کرده و در زمستان هوای سرد و در تابستان هوای گرم به داخل فضا می آید.

 

۳- دیوارها

دیوارها در حدود پنجاه درصد از انرژی داخل ساختمان را هدر می دهند. در تابستان با عث گرم شدن فضای خانه و در زمستان باعث انتقال گرما به بیرون و در نتیجه سرد شدن محیط می گردند.

 

۴- سقف نهایی

۵- کف

۶- اقدامات مکمل

۷- اقدامات بهینه سازی در طراحی  تاسیسات ساختمان های نوساز 

 

همه ی موارد نام برده در بالا باعث هدر رفت انرژی ساختمان می شود که به طور کامل راه های جلوگیری از این اتلاف انرژی ها در فایل مربوطه توضیح داده شده است.

 

برای دانلود کامل «جزئیات عایق کاری حرارتی ساختمان» به لینک دانلود مراجعه نمایید…

 

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background