ads
ads
ads
ads

راهنمای تعمیرات بوسیله جوشکاری الکترود دستی

۱۸ دی ۱۳۹۶(2436 روز پیش) 108 بازدید

یکی از روش های مرسوم و ارزان در سطح سختی، سخت کاری بوسیله فرآیند های جوشکاری بخصوص جوشکاری الکترود دستی است.

با پیشرفت صنایع و نیاز به افزایش درجه حرارت، فشار و سرعت و دستگاه های صنعتی، امروزه از ماشین ها و اجزای آن ها که عموماٌ فولادی هستند، خواص مختلفی انتظار می رود. از مهمترین این خواص مقاومت در برابرسایش، مقاومت به ضربه و مقاومت به اکسیداسیون یا پوسته شدن در دماهای بالا هستند. عملیات سطحی با فرآیند های جوشکاری، فلز پاشی، استفاده از مواد پلیمری و غیره قابل انجام بوده و این پدیده هم بعنوان یک فرآیند تولید و ساخت و هم بعنوان روشی جهت تعمیر و بازسازی اجزا فرسوده قابل استفاده است.

 

 

سخت کاری سطحی بوسیله جوشکاری

انواع فرسایش:

ـ فرسایش ناشی از تماس دو فلز Metal to metal wear)  (

– فرسایش ناشی از ذرات ریز و سخت معدنی (Final particle mineral abrasion)

فرسودگی در اثر ضربه (Tmpact wear)

 – فرسودگی ناشی از حرارت، اکسیده شدن و خوردگی (AR Caused by heat Oxidation and corrostion  (

 

انتخاب الکترود مناسب

الکترودهای مورد استفاده در سخت کاری را می توان براساس خواص و شرایط فرسوده کننده تقسیم بندی کرد.

 

_ الکترود برای لایه های پر کننده، ضربه گیر و تحت تاثیر سایش

با الکترود هایی که فلز جوش حاصل از آن ها سخت می باشد، نبایستی بیش از ۲ الی ۳ پاس جوشکاری کرد، چون جوش حاصل در اثر عدم انعطاف پذیری دچار ترک و شکستگی SPALLING OF خواهد شد. جهت کاهش احتمال وقوع چنین عیوبی معمولا در پاس های زیرین و میانی از الکترود های کم آلیاژ یا کم کربن انعطاف پذیر و نرم بعنوان پر کنندهاستفاده می شود و الکترود های سخت مقاوم به سایش را جهت روکش کاری لایه های آخر بکار می برند.

 

_ الکترود مناسب برای سایش در برابر ذرات ریز معدنی

الکترود هایی از جنس کارباید خصوصاٌ الکترودهای با کارباید کرم بهترین مقاومت را  برابر چنین سایش هایی دارا هستند. ساختار میکروسکوپی جوش حاصل از این الکترود ها دارای میزان قابل توجهی کارباید می باشد و ذرات کارباید با سختی در حدود ۲۰۰HV ویکرز سبب می شوند که سختی متوسط جوش به حدود ۶۰HRC  را کول یا بالاتر رسیده و مقاومت بسار عالی در برابر سایش های همراه با تنش های کم از خود نشان بدهد.

با قرار دادن لایه ای از کوارتز خرد شده روی صفحات و لغزاندن آنها روی یکدیگر طی زمانی معین مقاومت الکترودها و فلزات مختلف در مقابل چنین سایشی اندازه گیری گردید.

 

_ انتخاب الکترود برای شرایطی که سایش با ضربه های سنگین همراه باشد

فولادهایی با ۱۴٪ منگنز به واسطه ساختار میکروسکوپی آوستنیتی می توانند ضربات سنگین را بدون آنکه دجار تغییر شکل و یا شکستگی گردد تحمل نماید. این فولادها در آسیب های صنعتی، ریل ها، چکش ها و دیگر قطعاتی که تحت ضربه هستند به کار می روند.

 

اکترودهای مارتنزیتی با داشتن سختی بالا و ضربه پذیری متوسط در مواردیکه سایش با ضربه های متوسط همراه باشد کارایی خوبی دارند.

الکترود های نوع کارباید با آنکه در مقابلا سایشهای کم تنش بسیار عالی عمل می کنند، بدلیل ترد بودن و احتمال شکستگی آن ها در مقابل ضربه های سنگین در این موارد کارایی ندارند و توصیه نمی شوند.

 

برای مطالعه کامل « راهنمای تعمیرات بوسیله جوشکاری الکترود دستی» به لینک دانلود مراجعه نمایید…

   

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background