آشنایی با اصول طراحی و ترسیم نقشه های PFD&P&ID
در اینجا مشخصات فنی استاندارد مهندسی، قالب و مبانی فنی نمودارهای لوله کشی و ادوات ابزار دقیق و نمودارهای جریان توزیع سرویس های جانبی برای واحدهای فرآیندی، و سرویس های جانبی و تاسیسات خارج از محدوطه فرآیند و واحدهای سرویس های جانبی ارائه می گردد. هدف این کتابچه بطور کلی، نشان دادن دامنه جزئیات؛ فلسفه شیرآلات و الزامات ادوات ابزار دقیق برای طراحی های فرآیندی مشابه می باشد.
این استاندارد همچنین در نظر دارد نشانه های یکسان روی P&ID ها و UDFDها برای تجهیزات، لوله کشی و ادوات ابزار دقیق پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی برقرار نماید.
تعاریف
نمودار لوله کشی و ادوات ابزار دقیق (P&ID) که بر اساس نمودار جریان فرآیند (PFD) می باشند، عبارت از درک فنی از یک فرآیند یا استفاده از نشانه های گرافیکی تجهیزات و لوله کشی و همینطور نشانه های گرافیکی برای توابع اندازه گیری فرآیندی و وظایف و کنترل فرآیند می باشد. نمودار جریان توزیع سرویس های جانبی (UDFD) یک نوع خاص از P&ID می باشد که سامانه سرویس جانبی درون یک واحد فرآیندی، خطوط و وسایلی که باید برای انتقال، توزیع و جمع آوری سرویس های جانبی باشند نشان می دهد. تجهیزات فرآیندی، در UDFD را می توان به صورت یک جعبه آتش با نقش یک نوشته خطی (برای مثال شماره شناسه) با تصالات سرویس جانبی نشان داد.
نحوه نمایش
نحوه نمایش و عنوان کلیه تجهیزات، لوله کشی و ادوات ابزار دقیق باید با الزامات این استاندارد مطابقت داشته باشد. سامانه های کمکی را می توان به صورت جعبه های مستطیلی که ارجاع به یک نمودار مجزا می نمایند نشان داد.
ابعاد نشانه ها گرافیکی تجهیزات و ماشین آلات (بجز تلمبه ها، گردانده ها، شیرها و اتصالات) باید منعکس کننده اندازه های واقعی نسبت به دیگر تجهیزات از نظر مقیاس و ارتفاع باشند. نشانه ها گرافیکی اندازه گیری فرآیندی و توابع کنترل، تجهیزات، ماشین آلات و لوله کشی شیرها باید در یک موقعیت منطقی نسبت به عمل کردشان باشند.
نقشه کشی
قواعد عمومی
نقشه کشی باید مطابق الزامات این استاندارد باشد. نقشه کشی باید با کیفیت عالی و حفظ خوانایی در صورت کوچک نمودن به اندازه صفحهA3 باشد.
اندازه صفحات نقشه
نمودارها روی صفحه اندازه A0 باشد برای P&Idsها وUDFDs های ساده می توان از صفحه اندازه A1 پس از اخذ تایید شرکت، استفاده نمود.
کادر عنوان نقشه
الزامات ذیل باید در کادر عنوان هر نقشه نشان داده شود:
- جدول ویرایش؛
- نام شرکت اصلی (برای مثال شرکت ملی نفت ایران)؛
- نام سازمان مربوطه در صورت وجود (برای مثال مهندسی و ساختمان پالایشگاه ها)؛
- نام پالایشگاه یا کارخانه (به حروف فارسی و انگلیسی)؛
- نشان شرکت؛
- نام پیمانکار؛
- عنوان نقشه؛
- شماره طرح شرکت؛
- شماره کار پیمانکار (اختیاری)؛
- شماره نقشه پیمانکار (اختیاری)؛
- شماره نقشه شرکت.
کاربران گرامی برای دریافت کامل فایل « آشنایی با اصول طراحی و ترسیم نقشه های PFD&P&ID » به بخش دانلود مراجعه نمایید…
مطالب مرتبط
نظرات
برچسب ها