ads
ads
ads
ads

نصب‌ و‌ راه‌اندازی سیستم‌ انتقال‌ آب‌ گرم

۰۷ بهمن ۱۳۹۶(2418 روز پیش) 405 بازدید

نصب و راه اندازی سیستم های انتقال آب گرم  مستلزم طراحی نقشه های مورد نیاز و ترسیم  پلان لوله کشی می باشد.

 

 

ترسیم پلان لوله کشی پخش کننده های گرمایی

نقشه، زبان مشترکی است که بوسیله آن انسان طرح ها و ایده های یکدیگر را در خصوص ساخت و نصب اشیاء مانند دستگاه های تاسیسات درک می کنند. نقشه ها را ممکن است با ابزارهای مختلف ترسیم نماینند، این ابزار ممکن است دستی مانند تخته رسم، وسایل ترسیم و وسایل اندازه گیری و کاغذ نقشه باشد و یا در نقشه کشی با نرم افزار ، از ابزار مجازی در محیط های نرم افزاری مانند اتوکد و… به کمک رایانه استفاده شود.

استاندارد عملکرد

  • نقشه خوانی پلان های تاسیساتی
  • شناسایی علائم و تجهیزات ساده
  • ترسیم لوله کشی سیستم انتقال آب گرم  ساختمان  

 

آماده سازی بستر لوله کشی

به مجموعه عملیاتی که قبل از اجرای لوله کشی در یک ساختمان برای آماده شدن مسیر لوله کشی انجام می شود تا بتوان لوله کشی سیستم انتقال آب گرم (مانند رادیاتور، فن کویل و…) و سایر تجهیزات مکانیکی ساختمان را در مسیر نصب نمود، آماده سازی بستر لوله کشی گفته می شود.

 

 استاندارد عملکرد

  • آماده سازی مسیر لوله کشی روکار
  • آماده سازی مسیر لوله کشی توکار

 

روش تعیین مسیر

مسیر لوله کشی ممکن است روی کف، دیوارها، سقف، درون سقف کاذب یا تکیه گاه و… انجام شود. در لوله کشی سیستم انتقال آب گرم، حرکت لوله ها در مسیرهای مختلف از جمله در داخل کانال آدم رو، خزیده رو، ترنچ در زیر زمین محوطه، داکت و یا به صورت آشکار و روکار انجام می شود.

 

قبل از اقدام به لوله کشی، مسیرهای عبور لوله را که طراح مشخص کرده خط کشی می کنند و چنانچه نخاله های ساختمانی وجود داشته باشد آن را از محل عبور لوله ها جمع آوری می کنند تا لوله ها در مسیر تعیین شده بدون تماس با مصالح ساختمانی مضر که ایجاد خوردگی در لوله های فولادی می نماید قرار داده شوند.

 

الف) توکار(غیر قابل دسترس)

منظور از لوله کشی توکار، دفن لوله و دیگر اجزای لوله کشی در اجرای ساختمان نیست بلکه آن قسمت از لوله کشی است که در داخل راهروهای زیرزمینی غیرآدم رو، خزیده رو، ترنچ، سقف کاذب و شفت های قائم آدم رو نصب می شوند.

ب)رو کار(در دسترس)

منظور از لوله کشی روکار آن قسمت از لوله کشی است که مستقیماٌ در دسترس باشد و نیاز به بازکردن، برداشتن یا جابه جا کردن هیچ مانعی نباشد.

 

سوراخ کاری

علت به کار گیری رول پلاک

درجریان عملیات لوله کشی سیستم انتقال آب گرم به دلیل قرار گرفتن وسایل پخش کننده  گرما در جهات مختلف نیاز به حرکت لوله ها در مسیرهای مختلف و عبور آنها از دیوار، کف و سقف می باشد برای این منظور باید با ایجاد سوراخ در محل های عبور لوله، مسیر لوله کشی را کوتاه نمود.برای  سوراخ کاری مصالح ساختمانی از روش های گوناگون  استفاده می شود.

این روش ها عبارتند از:

الف) سوراخ کاری با قلم (دستی و برقی)

ب) سورا کاری با دریل ضربه ای

 

دریل

 دریل وسیله ای است که با حرکت دورانی سریع برای سوراخ کردن به کار میرود. دریل ها با توجه به قدرتی که دارند جهت سوراخ کاری چوب، فلزات و حتی بتن می توانند به کار بیایند.

 

شیارزنی

در لوله کشی گرمایی توکار غیر قابل دسترس(دفنی) برای قرار دادن لوله ها در درون دیوارها قبل از نازک کاری ( کاشی کاری، نصب سرامیک، سنگ و…) برای جلوگیری از مصرف بیشتر ملات سیمان برروی دیوار و سنگین شدن بار ساختمان، مسیر قرار گرفتن لوله ها کنده کاری می شود. برای این منظور از ابزار  مخصوصی فرز شیارزن استفاده می شود.

 

فرز شیار زن

این وسیله دارای دو تیغه مدور است ( نوع تیغه ها با توجه به جنس مصالح برش انتخاب می شود) که می توان با نتظیم فاصله بین این دو تیغه، شیار مورد نظر را در سطح کار ایجاد کرد. فاصله بین دو تیغه فرز به قطر لوله ای که قرار است داخل دیوار قرار گیرد بستگی دارد. 

 

 

کاربران گرامی برای دریافت فایل « نصب‌ و‌ راه‌اندازی سیستم‌ انتقال‌ آب‌ گرم » به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background