چک لیست ،ابلاغیه ها، دستوالعمل ها و راهنمای مقررات فنی مبحث هفدهم
لوله کشی گاز و رعایت دستورالعمل ها و راهنمای مقررات فنی بسیار حائز اهمیت است زیرا عدم ایمنی آن باعث بروز اتفاقات جبران ناپذیر خواهد شد.
۱- شیر آلات و لوله ها و اتصالات مورد استفاده می بایست حتما از نوع گازی بوده و دارای مهر استاندارد باشند.
۲- از تغییر نام مالک ساختمان در نقشه ها پس از تایید نقشه بدون هماهنگی با دفتر بازرسی گازرسانی خودداری شود.
۳- پیش بینی یک بخاری اضطراری یا شومینه در ساختمان های مسکونی که مجهز به سامانه حرارت مرکزی (شوفاژ یا پکیج ) هستند با رعایت مقررات و با تایید مهندس ناظر بلامانع می باشد.
۴- برای اماکنی مانند مرغ داری، مدارس، ادارات و… که دارای سرایداری و منازل مسکونی هستند در صورت مستقل بودن واحد سرایداری با واحدهای عمومی و تجاری از کنتور مجزا برای سرایدار استفاده شود.
۵- نقشه ها می بایست فاقد هرگونه قلم خوردگی و لاک گرفتگی از طرف مجری باشند.
۶- از نوشتن مطالب اضافی در حاشیه نقشه خودداری گردد.
۷- تایید لوله کشی اماکن فاقد عملک ممنوع می باشد.
۸- با توجه به اینکه اجرای لوله کشی اماکن تجاری، پاساژها، مجتمع های مسکونی، پایانه ها، بازارها، ساختمان های اداری، سالن های ورزشی، ساختمان های آموزشی، واحد های صنعتی ۱/۴ پوند و ساختمان های خاص و… می بایست با هماهنگی دفتر بازرسی و کنترل گازرسانی انجام پذیرد لذا قبل از اجرای لوله کشی این نوع اماکن با هماهنگی دفتر بازرسی گازرسانی ممیزی و تاییدیه لازم انجام پذیرد.
۹- تست سیستم لوله کشی گاز می بایست با فشار سنج های ۱۵-۰ پوند بر اینچ مربع انجام پذیرد و از تایید تست لوله کشی گاز با فشار سنج های با دامنه بیش ۱۵-۰ پوند بر اینچ مربع خودداری شود.
۱۰- جهت واحد هایی که سر رایز عملک آنها "۱/۲-۱ (یک و یک دوم اینچ ) می باشد حتماٌ از شیر قفلی "۱/۲-۱ استفاده گردد.
۱۱- طول مسیر سر علمک تا محل نصب کنتور می بایس حتماٌ در دید نماینده شرکت گاز باشد.
۱۲- کلیه شیر های مصرف می بایست تا حد امکان به صورت افقی بطرف مصرف کننده اجرا گردد. بجز شیرهای روشنایی که می توانند قائم به طرف بالا نصب گردند.
۱۳- در هنگام بازرسی آرم لوله ها بایستی مشخص بوده و اتصالات فاقد رنگ یا ضد زنگ باشند.
۱۴- لوله های دفنی، قبل از پر کردن کانال بایستی توسط ناظر مربوطه حتماٌ رویت و تست نوار پیچی انجام گیرد.
۱۵- نصب پکیج فن دار برای تامین گرمایش و تامین آب گرم ساختمان ها با رعایت کلیه ضوابط ایمنی مقرر در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان و بخش نامه وزارت مسکن و شهر سازی به شرح زیر بلامانع است:
۱۵-۱: پکیج مورد بحث حداقل دارای استاندارد بین المللی و یا استاندارد ایران و یا گواهی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باشد.
۱۵-۲: در زمان تایید لوله کشی گاز، دستگاه مورد نظر خریداری و با رعایت ضوابط فنی به شرح بالا توسط نصاب های مجاز شرکت فروشنده نصب شده باشد و مدیر عامل نمایندگی رسمی پکیج، کتباٌ تاییدیه مبنی بر رعایت ضوابط و ایمنی در هنگام نصب را به ناظر لوله کشی گاز ارائه نماید.
۱۵-۳: شماره سریال پیج و نامه تایید نماینده رسمی در نقشه های لوله کشی ساختمان قید شده و توسط نماینده رسمی مهر و امضا شده باشد.
۱۶- جهت اشتراک پذیری، ساختمان دارای حداقل فضای قابل بهره برداری باشد. درب و پنجره ها نصب شده باشند.
۱۷- در ترسیم نقشه موارد ذیل دقت شود:
۱۷-۱: رعایت شمال و جنوب نقشه، ضخامت دیوار، موقعیت پنجره و درب ها، محوطه حیاط، پله، تراس، ایوان، انباری، قید اپن بودن آشپزخانه.
۱۷-۲: مشخص بودن مشخصات دود کش (از سقف یا دیوار) قطر و جنس دودکش ها، نوع و جنس پنجره ها.
۱۸- در سایز شیرهای بالاتر از ۲ اینچ، از شیرهای ۲ اینچ گازی استاندارد استفاده گردد.
۱۹- بخاری های بدون دودکش مورد تایید نمی باشد.
۲۰- استفاده از لوله های پلیمری برای لوله کشی گاز ممنوع است.
۲۱- در سیستم لوله کشی گاز جهت تغییر مسیر فقط می توان از زانوی استاندارد ۹۰ درجه بدون هرگونه برش و یا تغییر لبه ستفاده کرد.
کاربران گرامی برای دریافت کامل فایل « چک لیست ،ابلاغیه ها، دستوالعمل ها و راهنمای مقررات فنی مبحث هفدهم » به بخش دانلود مراجعه نمایید…
مطالب مرتبط
نظرات
برچسب ها