ads
ads
ads
ads

مقاله ای درباره نحوه انجام عملیات آهنگری

۱۷ خرداد ۱۳۹۷(2143 روز پیش) 526 بازدید

عملیات آهنگری یکی از مهمترین روش های تغییر فلزات به اشکال مورد نیاز است که به وسیله وارد کردن ضربه و یا فشار انجام می پذیرد.

با توجه به پیشرفت های شگرف صنعت و نیاز به قطعات مختلف با ابعاد و اشکال گوناگون اهمیت این فرآیند بیش از پیش محسوس و نمایان گشته است .

 

عملیات آهنگری

 

تاریخچه آهنگری

تاریخچه آهنگری به دوران  قبل از میلاد برمیگردد.

اما پس از انقلاب صنعتی دست انسان جای خود را به ماشین های صنعتی داده و بدین ترتیب آهنگری به شیوه ی صنعتی و مدرن آغاز گردید.

امروزه  گستره ی وسیعی از ادوات  آهنگری موجود است که به ما امکان ساخت قطعات مختلف با ابعاد گوناگود از یک میله ساده گرفته تا پرهای موتور هواپیما  را می دهد.

 

تعریف عملیات آهنگری

آهنگری به صورت فرآیندی تعریف می شود که در طی آن فلزات به صورت پلاستیک و بر اثر عواملی چون گرما و فشار تغییر شکل می دهند.

اما از آهنگری تنها برای شکل دهی استفاده نمی شود بلکه به دلیل تغییر سایز دانه بندی های فلز خواص ساختاری فلز نیز بهبود می یابد.

در آهنگری عواملی نظیر پیچیدگی شکل قطعه-اصطکاک بین قالب و قطعه کار- دمای قالب و قطعه کار-نوع دستگاه پرس-جنس فلز قطعه کار و… نحوه ی انجام فرآیند را تعیین می کند.

 

 

خلاصه ای از عملیات حرارتی

عملیات حرارتی به عنوان حرارت دهی و سرد کاری کنترل شده فلز یا آلیاژ می باشد. لذا روش هایی برای رسیدن به ویژگی های مشخص با تغییر در ریز ساختار ها طراحی شده اند.

عملیات حرارتی در دمایی کمتر از نقطه ذوب فلز انجام می شود به طوری که تغییر در ریز ساختار های  فلز جامد انجام می گیرد. به علاوه تغییر در ریز ساختار ها به خاطر حرکت اتم ها در شبکه کریستالی است. که در پاسخ به حرارت دهی و سرد کاری در یک دره مشخص ایجاد می شود.

دمایی که این تغییرات اتفاق می افتد را دمای تبدیل می نامند. هماهنگ کردن این ویژگی ها با عملیات حرارتی به جهت مناسب شدن این فلزات برای استفاده های وسیعی است که از این  فلزات و آلیاژ های آنها در کاربرد های مختلف انجام می شود.

 

استفاده گوناگون از عملیات آهنگری

از عملیات آهنگری به شیوه های گوناگون و با اهداف متعددی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله ی این اهداف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. لبه گذاری
  2. کاهش سطح مقطع قطعه
  3. با عبور قطعه ی گرم شده از یک سوراخ فلز را به شکل مورد نظر در می آورند.
  4. با قرار دادن فلز بین دو فک و آن را به شکل قالب در آوردن
  5. کشش عمیق قطعه
  6. سوراخ کاری

 

 

 

کاربران گرامی برای دریافت کامل فایل «مقاله ای در رابطه با نحوه انجام عملیات آهنگری» به بخش دانلود مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background