ads
ads
ads
ads

اصول اساسی کارکرد توربین (توربین های آبی و گازی)

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷(2174 روز پیش) 397 بازدید

ماشین آلات صنعتی را از دیدگاه های مختلف می توان دسته بندی کرد.  به طور معمول بر اساس متحرک یا ساکن بودن ماشین، آنها را به دو دسته ی متحرک و ماشینهای ثابت تقسیم می کنند. چون ماشینهای متحرک حرکت خود را از یک محور دوران کسب می کنند به آنها ماشینهای دوار نیز می گویند. دستگاه هایی مانند مبدل های حرارتی، برجها، مخازن، و اتصالات از دسته ی ماشین آلات ثابت هستند و دستگاه هایی مانند پمپها، کمپرسورها، و توربینها معروفترین و البته مهمترین ماشینهای دوار به حساب می آیند.

مشخصه ی ماشینهای دوار داشتن یک محور دوران است که روی این محور گشتاور مکانیکی با سرعت دورانی خاصی تولید یا مصرف می شود. لذا برحسب ماشینهای دوار این انرژی مکانیکی را تولید یا مصرف کنند، آنها را به ترتیب ماشینهای دوار تولید کننده ی توان مکانیکی و ماشینهای دوار مصرف کننده ی توان مکانیکی می نامند. به این ترتیب توربین و الکترو ماشینهای دوار تولید کننده ی توان مکانیکی و کمپرسور و پمپ ماشینهای دوار مصرف کننده توان مکانیکی هستند. نکته قابل توجه در مورد این دو دسته از ماشینهای دوار این است که همیشه یک تولید کننده و یک مصرف کننده ی توان مکانیکی با هم درگیر هستند، چرا که اگر تولید کننده ای نباشد مصرف کننده کار نمیکند.

 

توربین

 

دسته بندی فازی توربینها

در بسیاری از ماشینهای دوار مثل توربینها ، پمپها و کمپرسورها یک سیال از درون ماشین عبور می کند. اصولاً سیال به دو شکل فازی از ماده اطلاق می شود. فاز مایع و فاز گاز. در کاربردهای صنعتی مایعات را سیالات تراکم ناپذیر و گازها را سیالات تراکم پذیر در نظر می گیرند. یک سیال را زمانی تراکم پذیر می گویند که در اثر اعمال فشار به حجم محدودی از آن، کاهش حجم پیدا کند و در نتیجه چگالی آن افزایش یابد.

 

از نظر نوع سیالی که از درون توربین می گذرد توربینها به دو نوع توربین های فاز مایع و توربینهای فاز گاز تقسیم می شوند. توربین های فاز مایع در تاسیسات نیروگاه های آبی مورد استفاده قرار می گیرد. به علت حجم وسیع تاسیسات و آب مورد نیاز، از این نوع توربین ها در مجتمع های پتروشیمی و شبیه به آن استفاده نمی شود، اما صرفاً جهت آشنایی با آنها فقط به ذکر نام آنها اکتفا می شود، که به  صورت خلاصه در ذیل آورده شده است:

انواع توربینهای آبی:

  • توربین ضربه ای (چرخ پلتون)
  • توربین عکس العملی 

 

توربین عکس العملی شامل دو نوع توربین  زیر می باشد:

  • توریین فرانسیس (شعاعی)
  • توربین کاپلان ( محوری)

 

 

 

کاربران گرامی برای دریافت کامل فایل «اصول اساسی کارکرد توربین» به بخش دانلود سایت مهندس ایران در ادامه مراجعه نمایید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background