ads
ads
ads
ads

مزایای چیلرهای جذبی

۰۴ دی ۱۳۹۶(2382 روز پیش) 284 بازدید

مزایای چیلر-هیتر جذبی شعله مستقیم SDF چیست؟

از آنجا که در چیلر-هیتر شعله مستقیم وظیفه تولید آب سرد جهت سرمایش، آب گرم جهت گرمایش و آب گرم مصرفی جهت وسایل بهداشتی چیلر-هیتر است. در نتیجه سه دستگاه چیلر، بویلر و کویل منابع آب گرم به یک دستگاه تبدیل شده و سطح مورد نیاز در موتور خانه تقریباٌ به نصف سطح موتور خانه های متعارف تقلیل می یابد. 

 

 

چون سیستم چیلر جذبی در این  دستگاه از نوع دو مرحله ای (Double Effect) می باشد،  میزان مصرف انرژی حرارتی مصرفی در تابستان ۳۰ درصد نسبت به چیلرهای جذبی یک مرحله ای (Single Effect) کمتر خواهد بود که چیلر-هیترها را مقرون به صرفه تر می نماید. به علت اینکه در لوله های اوپراتور  در زمستان آب گرم مورد نیاز برای گرمایش و در تابستان آب سرد مورد نیاز برای سرمایش تولید می گردد، لذا مدار آب چیلر و آب گرم یکسان بوده  و در فصول مختلف سال بدون باز و بسته کردن شیر و یا آماده کردن مسیر لوله ها مستقیماٌ قابل بهره برداری است و الزامی به تغییر دادن این مدارها در تابستان و یا در زمستان نبوده و بهره برداری ساده تر می گردد.

طول مسیر لوله کشی در موتور خانه مجهز به دستگاه چیلر -هیتر کاهش قابل ملاحظه ای یافته و هم چنین تعداد شیر آلات نیز تقلیل می یابد. این امر سبب صرفه جویی قابل توجهی در میزان لوله کشی و تعداد شیر آلات شده ودر نتیجه استفاده از این چیلر-هیترها را مقرون به صرفه می کند. در حالتی که چیلر و بویلر به صورت جداگانه می باشند هریک از ان دستگاه ها دارای یک تابلوی فرمان بوده و جمعاٌ دو عدد تابلوی فرمان می گردد، اما در حالت چیلر-هیتر فقط یک تابلوی فرمان کفایت می کند، درنتیجه هم در تعداد تابلوها و هم درمیزان کابل کشی از تابلو برق اصلی تا تابلوی فرمان صرفه جویی شده و هزینه تعمیر و نگهداری کاهش می یابد.

به علت اینکه آب مقطر خالص در فرآیند چیلر-هیتر مورد استفاده قرار می گیرد، امکان رسوب گذاری در داخل لوله های بویلر که در مکانهایی که سختی آب بالاست، حذف شده و در نتیجه دوام دستگاه نسبت به حالت بویلر های متعارف زیادتر می گردد. 

همچنین عمل (Blow Down) بویلر نیز حذف شده و از اتلاف انرژی نیز جلوگیری می گردد.

ظرفیت برج خنک کن در این حالت نسبت به چیلرهای جذبی یک مرحله ای نیز کاهش میابد، به همین نسبت ظرفیت پمپ های برج خنک کن و میزان برق مصرفی  در آنها هم کاهش می یابد که این امر هزینه بهره برداری را کاهش می دهد.

در خاتمه لازم به ذکر است که مزایای چیلرهای جذبی از قبیل سر وصدای کم، حفظ محیط زیست و… کماکان به قوت خود باقی است.

 

مبانی و طرز کار چیلرهای جذبی

 

اساس کار خنک کننده های جذبی (چیلرهای ابزرپشن)

اگر داخل بالن شیشه ای مقداری آب مقطر بریزیم سپس با درپوش و اتصالات مناسب بوسیله پمپ خلاء آنرا خلاء و یا وکیوم نماییم و مانومتری دقیق(جیوه ای) میزان خلاء را نشان دهد. با توجه به دمای محیط مشاهده خواهیم کرد در درجه ای از فشار (وکیوم نسبی) آب داخل بالن شروع به جوشیدن می کند. (بدون اینکه چراغ یا هیتری جهت گرم کردن ظرف به کار گرفته باشیم) و نهایتاٌ بعد از چند لحظه جداره ظرف کاملاٌ سرد خواهد شد. اساس چیلرهای جذبی را می توان با آزمایش فوق شرح داد.

 

عملکرد اجزای اصلی 

۱.اوپراتور:

در این محل مبرد (آب مقطر) بر روی سطوح لوله های اوپراتور از طریق نازل هایی پاشیده شده و تبخیر می گردد، و ابتدا با توجه به اینکه عمل تبخیر یک فرآیند گرماگیر است گرمای آب چیلر که در داخل لوله های اوپراتور جریان دارد را جذب می کند. در شرایط استاندارد (پایدار) فشار مخزن در پایین(آب سیستم تهویه مطبوع) که شامل اوپراتور و ابزربر می باشد حدود ۶mmHgabs می باشد و مبرد در دمای حدود ۳ درجه سانتی گراد تبخیر می گردد. در اثر این فرآیند که انرژی معادل با ۲۴۸۴/۸۹ کیلو ژول بر گرم نیاز دارد. آب چیلد با دمای ۱۲ درجه سانتی گراد وارد اوپراتور شده و تا دمای ۷درجه سانتی گراد خنک می شود.

 

۲.ابزربر:

 محلول واسطه (غلظت متوسط لیتیوم بروماید) بر روی سطح لوله های ابزربر از طریق نازل های ویژه ای پاشیده می شود و بخار مبرد آب مقطر را که در اوپراتور ایجاد گردیده، به طور دائم جذب می نماید. در این صورت ایجاد بخار و افزایش آن باعث افزایش فشار و شکستن وکیوم نخواهد شد. بدین ترتیب محلول غلظت متوسط لیتیوم بروماید ورودی به ابزربر رقیق تر شده ودر ته مخزن پایینی جمع می گردد. حرارت ناشی از حل شدن بخار آب در محلول جاذب، در ناحیه ابزربر آزاد می گردد و توسط آب سرد برج که در داخل لوله های ابزربر جریان دارد به خارج از چیلر منتقل می گردد.  

 

۳. ژنراتور:

درابزربر یا جاذب محلول رقیق شده توسط پمپ محلول پس از گذشتن از مبدل حرارتی به ژنراتور منتقل می گردد. این محلول بر روی سطوح لوله های ژنراتور جریان یافته و گرم می شود(انرژری حرارتی از طریق بخار و یا آب داغ تامین می گردد) در نتیجه بخشی از مبرد تبخیر گردیده و از محلول رقیق جدا می گردد و غلظت محلول رقیق افزایش یافته و به محلول غلیظ تبدیل می گردد. حجم بخار تولید شده در ژنراتور بسته به میزان سرمای مورد نیاز تامین می گردد.

 

۴.کندانسور:

 بخار مبرد تولید شده در ژنراتور از روی سطوح لوله های کندانسور (لوله هایی که آب برج خنک کن پس از عبور از لوله های ابزربر وارد آن ها می شود) عبور کرده و تقطیر می گردد و گرمای ناشی از عمل تقطیر که معادل ۲۳۹۲/۸۲ کیلو ژول بر کیلوگرم  می باشد را به آب داخل لوله های کندانسور می دهد و آب مقطر ایجاد شده در داخل سینی واقع در زیر کندانسور جمع آوری و به اوپراتور باز می گردد.

 

برای مطالعه کامل بخش های یک تا پنج کتاب «مزایای چیلرهای جذبی» به لینک های دانلود مراجعه نمایید…

    

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background