ads
ads
ads
ads

باید ها و نباید های اجرای دودکش روی نما

۰۹ دی ۱۳۹۶(2280 روز پیش) 1,698 بازدید

آیا اجرای دودکش روی نمای ساختمان مورد تایید میباشد!!؟؟؟ 
 
طی نامه به شماره  ۳۸۵۰۰/۴۲۰  مورخ ۸۸/۸/۳ مدیرکل امور مقررات ملی ساختمان که توصیه می کنم کنم در شرایط خاص دودکش روی نما با داشتن هشت شرط میتواند روی نمای ساختمان مورد تائید قرار گرفته است. ​

 


 
عینا موارد نامه فوق به این شرح می باشد:  
 
اگر الزامات دیگر محل نصب دستگاه گاز سوز ، به خصوص تامین هوای احتراق ، رعایت شده باشد و ناگزیر دودکش در خارج از ساختمان روی نما نصب شود با رعایت نکات زیر می توان دودکش را روی نما نصب کرد:  
 
۱-دودکش فلزی باشد و با بست به ساختمان متصل شود.

۲-ارتفاع قسمت قائم دودکش با توجه به ظرفیت دستگاه طبق جدول ۲ باشد.   

۳ -روی دودکش کلاهک نصب شود

۴ـ در نمای ساختمان بالاتر از دهانه خروج دود ، پنجره بازشو ( از این واحد یا واحد بالاتر از آن ) وجود نداشته باشد. 

۵-جهت باد غالب در سمتی نباشد که دود را از پنجره های ساختمان به فضاهای داخلی وارد کند. 

۶-اگر دودکش عایق شود ( عایق گرمائی و حفاظت در برابر باران و برف و رطوبت ) بهتر است ولی الزامی نیست . عایق گرمائی به مکش دودکش کمک می کند. 

۷ -دهانه خروج دود و فاصله آن با نمای ساختمان به گونه ای باشد که ذرات خروج دود نمای ساختمان را به تدریج سیاه نکند. 

۸ -اگر رعایت شرایط بالا امکان پذیر نیست می توان از دستگاههای گاز سوز بسته با دودکش دوجداره استفاده کرد . در این صورت ورود هوای احتراق و خروج دود مستقیما از خارج ساختمان است . در این حالت دودکش در خروج از نمای ساختمان بدون قسمت قائم اجرا می شود.  
 


نامه از طرف آقای دکتر هوائی مدیر کل امور مقررات ملی ساختمان و آقای مهندس اشراقی معاون دبیر تدوین و ترویج مقررات ملی ساختمان برای آقای مهندس غفاری بعنوان رئیس سازمان نظام مهندسی ارسال شده بود.   
 
حالا نظر شما را به مصوبه دیگری که کاملا مغایر با نامه فوق میباشد جلب میکنم : 

 شورای عالی شهرسازی ومعماری ایران ۱۳۸۷/۹/۲۵ مصوبه قابل توجه کلیه مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران (به ویژه مهندسان معمار و تأسیسات مکانیکی) بدینوسیله به اطلاع کلیه مهندسان طراح، ناظر و مجری میرساند:  
 
 شورای ۱۳۸۷/۹/۲۵
 در راستای رعایت ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری مصوب عالی شهرسازی و معماری ایران (پاکسازی و بهسازی نماها و جداره ها، مناسب سازی معابر پیاده راهی و پیاده روها، ساماندهی به منظر شهری) به استناد مفاد بند ۳-۱-۱۷مرجع مذکور: «در طراحی و اجرای ابنیه، احداث تأسیسات (نظیر چیلر، کولر و…)  شهری ممنوع است و تأسیسات باید با تمهیدات مناسب از معرض دید عمومی حذف شوند. در ابنیه موجود به مالکان فرصت داده می شود تا مطابق برنامه ای که از سوی «کمیته» مشخص می شود ظرف مدت ۳ سال به اصلاخ بنا اقدام نمایند» و مفاد بند ۱-۲-۳ همان مرجع:«به مالکین ابنیه فرصت داده می شود تا ظرف ۵ سال از تاریخ ابلاغ این مصوبه ، کلیه کانال های تأسیساتی نمایان در نماها  در جداره های شهری شامل کولرها (اسپیلتها) کانالهای کولر، ناودانها، سیمها و کابلهای برق و تلفن، دودکش بخاری، لوله های تأسیسات (به استثنای لوله های گاز شهری) و نظایر آن به تدریج از نماهای شهری حذف و یا به گونهای ساماندهی شوند که در نما یا جداره شهری قابل مشاهده نباشد. لولههای گاز شهری نیز بایستی متناسب با رنگ نصب هرگونه سیستمهای تأسیساتی و ملحقات آن در نمای » نمای ساختمانها رنگ آمیزی شود. ساختمان ممنوع میباشد. 
 

ـ نتیجه گیری

با توجه به ناهماهنگی بین دستگاه های اجرای و یک بام دو هوا بودن مصوبات و دستورالعمل ها سازمان های ذی ربط و از طرفی عدم وجود مصالح با کیفیت و استاندارد و همچنین ارتباط این موضوع مهم در حفظ جان مردم میتوان نتیجه گرفت که اجرای دودکش به صورت که روی نما رها شده باشد به هیچ وجه مورد تایید نیست و می تواند عواقب ناخوشایندی برای تمامی متولیان این امر در پی داشته باشد و توصیه میشود اگر دودکش روی نمای ساختمان اجرا شد حتما با مصالح مناسب پوشانده شود به طوری که از نظر ظاهری جزئی از نمای ساختمان به نظر رسد. 
 

 برای مطالعه کامل « باید ها و نباید های اجرای دودکش روی نما» به لینک دانلود مراجعه کنید…
 

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background