برج های خنک کننده (Cooling towers)
برج های خنک کننده در اصل وسایل بازیابی آب می باشند آب گرم خروجی از کندانسور به بالای برج خنک کن پمپ می شود و از آنجا به تشتک برج می ریزد. هرچند برج ها مقداری انتقال حرارت محسوس از آب به هوا وجود دارد ولی تقریباً اثر خنک کنندگی تماماً از تبخیر قسمتی از آب اسپری شونده در برج حاصل می گردد و حرارت لازم برای تبخیر قسمت تبخیر شونده آب از جرم آب باقیمانده در برج تامین می شود و درجه حرارت جرم آب باقیمانده کاهش می یابد. بخار حاصل از فرآیند تبخیر در برج به وسیلهٴ جریان هوایی که توسط یک دمنده ایجاد می شود از برج خارج می گردد. با توجه به اینکه دما و رطوبت هوای عبوری از برج افزایش می یابد بدیهی است میزان تاثیر برج خنک کن تا حد زیادی به درجه حرارت مرطوب هوای ورودی بستگی دارد و با کاهش آن افزایش می یابد. عوامل دیگری که عملکرد برج های خنک کننده را تحت تاثیر قرار میدهند عبارت اند از :
- سطح و زمان تماس آب و هوا
- سرعت هوای عبوری از برج
- جهت جریان هوا نسبت به سطح تماس آب
سطح تمامی آب با هوا شامل :
- سطح آب در تشتک برج
- کلیه سطوح خیس شده در برج
- سطح کل قطرات آب پاشیده شده در برج می باشد.
اجزای برج های خنک کننده به شرح زیر است:
-
فن: فن نقش مهمی در خنک سازی برج ها دارد و در دو نوع محوری و سانتریفیوژ می باشد.
-
پکینگها: از پکینگ ها برای افزایش تبادل حرارتی بین جریان آب و هوا در داخل برج خنک کن استفاده میگردد که با افزایش سطح تماس جریان آب با هوا و همچنین کاهش سرعت جریان آب، نقش بسزایی در خنکسازی جریان آب دارند. پکینگها به صورت شبکهای بوده و در دو نوع غشایی(Film Packing) و اسپلاش (Splash Packing) در برج های خنک کننده مورد استفاده قرار میگیرند.
-
حوضچه یا باسین: در قسمت زیرین برج های خنک کننده قرار دارد و آب خنک شده در آن جمع آوری شده و به سمت سیستمهای سردسازی هدایت میشود.
-
قطره گیرها: تیغههای قطره گیر برای جلوگیری از پخش ذرات آب و جلوگیری از خروج آب به محیط بیرون برج خنک کن بکار برده می شوند.
کاربران گرامی سایت مهندس ایران برای دریافت کامل فایل « برج های خنک کننده (Cooling towers) » به بخش دانلود مراجعه نمایید…
مطالب مرتبط
نظرات
برچسب ها