ads
ads
ads
ads

سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع

۱۹ دی ۱۳۹۶(2461 روز پیش) 484 بازدید

 انجام عملیاتی روی هوا تا بتوان شرایط هوای محل مورد نظر را برای زیستن، کار کردن یا عملیات صنعتی معین، راحت و بهداشتی و مطلوب کرد را تهویه مطبوع می گوییم. تهویه مطبوع یا هوارسانی دل پذیر شاخه‌ای از مهندسی مکانیک است. تهویه مطبوع وظیفه ایجاد رفاه و شرایط مناسب محیطی برای انسان را به وجود می آورد. بنابراین برای انجام این کار باید دستگاهی با ظرفیت مناسب  نصب و در طی مدت معین کنترل گردد. دقت در تخمین بار یکی از عوامل بهینه‌سازی مصرف انرژی است. تهویه مطبوع معمولاً شامل: سرمایش، گرمایش، رطوبت زنی و رطوبت زدائی و تصفیه هوا می‌باشد.

 

به سیستمی گفته می‌شود که بتواند سه عامل، دما،  رطوبت و سرعت جریان هوا را کنترل کند تهویه مطبوع گفته می شود. به صورت کلی همه ی سیستم های تهویه متبوع بر یک سیال استوارند که گرما و سرما را به محل مورد نظر منتقل می‌کنند.  سیستم‌های تهویه مطبوع را براساس نوع سیال  به سه دسته زیر تقسیم می کنند:

۱- سیستم تهویه مطبوع تمام هوا

۲-سیستم‌های آب و هوا – آب

۳-سیستم تهویه مطبوع تمام آب تقسیم کرد.

 

اجزای تشکیل دهنده سیستم های تهویه مطبوع به صورت زیر هستند:

منابع حرارت(گرمایش):  منابع حرارت با مصرف سوخت یا الکتریسیته حرارت تولید می کند و بر اساس نوع سیال گرم شونده شناخته می شود. 

 

منابع برودت(سرمایش): سرمایش در سیستم های مکانیکی تنها از طریق برودت تبخیری ممکن است و هرچه سرعت تبخیر بیشتر باشد سرمایش بیشتر است. چیلر چه در سیتم های گرمایش و چه در سرمایش جز منابع برودت محسوب می شود. چیلر ها در دو نوع چیلرهای معمولی و چیلر های جذبی هستند.

 

پمپ‌ها: پمپ ها وظیفه به حرکت درآوردن سیال را دارند. که بر اساس نوع سال در نوع حلزونی و فن یا بادزن هستند. همچنین برای افزایش رطوبت از از دستگاه های رطوبت زن استفاده می شود. این دستگاه با سیستمای مختلف و متفاوتی کار می‌کنند؛ که برخی از آنها عبارتند از:

  1. تشتکی
  2. فراصوت
  3. دیسکی
  4. بستر متخلخل
  5. بستر صلب
  6. پاششی

 

مخزن انبساط: مخزن انبساط  فقط در سیستمهای تمام آب وجود دارند. چون مدار حرکت سیال در سیستم‌های تمام آب  بسته می‌باشد با تغییر دمای سیال موجود در سیستم و تغییر حجم آن به اتصالات سیستم و کل مدار فشار وارد شده و ممکن است باعث ایجاد اشکال در سیستم شود. در دنیا فقط یک نمونه از منبع انبساط مدل دیاگرامی وجود دارد.

 

دستگاه‌های رطوبت گیر: این دستگاه‌ها بوسیله تعرق یعنی  با سرد کردن هوا دمای آن به پایین‌تر از نقطه شبنم می‌رسد و رطوبت هوا به صورت قطرات ریز آب از هوا خارج می‌شوند. این دستگاه‌ها در حالت عادی بوسیله یک منبع برودت یک کویل را سرد کرده و با عبور هوا از روی کویل رطوبت آن گرفته می‌شود.

 

کویل‌ها: کویل‌ محل تبادل حرارت در سیستم‌های سرمایش و گرمایش هستند. کویل‌ها براساس سیال به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. هوا به هوا
  2. آب به هوا یا بالعکس
  3. آب به آب

 

فن و هواکش‌: هواکش ها بعنوان اجزای اصلی دستگاهای تهویه مطبوع محسوب می شوند.  وظیفه جابجایی هوای گرم یا سرد عبوری از کویل‌های یا هوای تمیز شده توسط فیلترها در دستگاه‌های تهویه مطبوع بعهده هواکش‌ها است.

 

 

برای مطلعه کامل « سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع » به لینک دانلود مراجعه کنید…

ads
  • مطالب مرتبط

  • نظرات

  • برچسب ها

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

background